Tysiące pasji i uspokojeń
Blog > Komentarze do wpisu

Łazanki

Prosto i pysznie .

Małą główkę kapusty( 0,5 kg )  drobno poszatkowałam ,ugotowałam do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego listka laurowego ,pieprzu  .Kawałek boczku ( 15 dkg ) podsmażyłam ,dodałam poszatkowaną cebulkę i około 30 dkg pieczarek i kilka suszonych grzybków ( wcześniej namoczonych )  .Jak wszystko razem się podsmażyło ,dodałam ugotowaną kapustę i  makaron .Doprawiłam solą ,pieprzem ,majerankiem i dodałam kostkę grzybową (dla wrażliwych- można pominąc )  .Wyszła kupa pysznego jedzonka 

niedziela, 10 listopada 2013, lutka40

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2013/11/10 20:09:07
Jedno z moich najnieulubieńszych dań dzieciństwa. Na szczęście smaki się zmieniają i teraz bardzo lubię. Ale wieki już nie jadłam!
-
2013/11/10 22:40:11
Mniam, z pieczarkami jeszcze nie jadłam.
-
2013/11/11 01:25:05
Mój tata robi dokładnie takie same :)
-
2013/11/11 14:27:13
bardzo lubię ;) i właściwie nie wiem czemu jeszcze sama nie robiłam
-
2013/11/11 19:06:22
Co za pyszności! moja babcia też robiła łazanki. Glównie do zupy owocowej i do maku na wigilię. Ale Twój przepis jest ekstra smakowity :) Tak przygotowanych jeszcze nie jadłam. Zainspiruję się Twoim wpisem i zrobię na pewno :)
Pozdrawiam. Dorota
-
2013/11/14 19:02:21
zachęciłaś mnie do łazanek :)
-
2013/11/15 14:16:37
Dawno nie robiłam łazanek, pychotka :-)
-
2013/11/16 22:00:47
Pyszny obiad, z grzybkami pewnie jeszcze lepsze :)
-
2013/11/17 22:35:25
Wieki nie jadłam.... a szkoda bo smakowicie wyglądają :)
-
2013/11/19 22:18:23
najlepsze co może być:D
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi free counters Kod HTML: Durszlak.pl Warzywa psiankowate 2014 Warzywa psiankowate 2016 ,
mecca bingo | Platinum Play | Online casino list | soccer | Casino