Tysiące pasji i uspokojeń
Blog > Komentarze do wpisu

Pieczarki z cebulą i papryką

Przepis pochodzi z książki Marynaty i Nalewki Siostry Marii .

Polecam ,bo są pyszne

Przepis podaję w oryginale .

Składniki :

1 kg małych pieczarek 

1 czerwona papryka 

2 małe cebule 

1 liśc laurowy 

5 łyżek octu winnego 6% 

1 szklanka wody 

po jednej łyżeczce : estragonu ,tymianku i rozmarynu 

10 ziaren pieprzu 

cukier do smaku

Wykonanie :

Pieczarki obrac ,opłukac pod bieżącą wodą i osączyc na sicie .Cebulę obrac i pokroic w krążki.Z papryki usunąc gniazdo nasienne i pokroic ją w paski .W garnku zagotowac wodę z octem i solą.Na 5 minut wrzucic do gotującej się marynaty pieczarki ,paprykę i cebulę .Łyżką cedzakową wyjmowac grzyby i warzywa,układac je w wyparzonych słoikach 

Do marynaty dodac  przyprawy i trochę cukru do smaku .Ponownie ją zagotowac i gorącą nalewac do słoikow . Słoiki zamknąc i pasteryzowac około 30 min

 

Przepis dodaję do akcji 

Warzywa psiankowate 2016

 

Niestety  po spróbowaniu pierwszy raz czuję rozczarowanie przepisem siostry Marii .Pieczarki są mdłe i niesmaczne .Nie polecam -11.10.2016 

czwartek, 08 września 2016, lutka40

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2016/09/09 08:40:23
nie jadłam nigdy takich; fajny przepis
-
2016/10/16 16:49:49
U rodziny znajomej na Zamojszczyźnie jadłam kiedyś takie słoiczki tylko z grzybami leśnymi. Tak mi smakowały, że dostałam także na wynos.
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi free counters Kod HTML: Durszlak.pl Warzywa psiankowate 2014 Warzywa psiankowate 2016 ,
mecca bingo | Platinum Play | Online casino list | soccer | Casino