Tysiące pasji i uspokojeń
czwartek, 17 marca 2016

Przepis pochodzi z WIELKIEJ KSIĘGII SPECJAŁÓW SIOSTRY ANASTAZJI .

Przepis podaję w oryginale ,w nawiasach moje delikatne zmiany 

Bardzo smaczne ,delikatne .Świetnie smakują z sosem tatarskim ,szczypiorkowym,koperkowym  .Polecam !

Składniki :

8 ugotowanych jaj

1-2 jaja ( ja dałam jedno )

1 średnia cebula 

1 mała bułka 

2 łyżki posiekanej natki ( ja dałam szczypiorek )

4 łyżki bułki tartej ( 5 czubatych )

tłuszcz do smażenia 

sól 

pieprz 

 

Przygotowanie :

Bułkę namoczyc i dobrze odcisnąc. W maszynce zemlec jajka ugotowane na twardo,odciśniętą bułkę oraz cebulę .Do masy dodac natkę ( szczypiorek ),surowe jajka i calośc wymieszac.Doprawic  do smaku ( można dodac trochę vegety) .Z masy uformowac niewielkie kotleciki ,w środek wkładac nadzienie z pieczarek .Gotowe obtaczac w bułce tartej i smażyc na rozgrzany tłuszczu z obu stron na zloty kolor .

Farsz pieczarkowy : 

15 dkg pieczarek 

1 średnia cebula 

tłuszcz do smażenia 

Wykonanie :

Pokrojoną cebulę zeszklic na tluszczu i dodac oczyszczone i pokrojone w drobną kostkę pieczarki .Chwilę dusic pod przykryciem .Doprawic do smaku .

Bardzo dobrze smakują smazone na masełku

Kotlety podawac jako samodzielne danie z gotowanymi warzywami lub z dowolnym zestawem surówek 

SMACZNEGO !

O autorze
Zakładki:
Adres -lutka40@gazeta.pl
Blogi które czytam pasjami i które są dla mnie inspiracją
Ciekawe- dom i ogród
Do poczytania
Jestem pod wrażeniem
SŁUCHAM
Zagraniczne inspiracje
Zdrowo
Tagi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi free counters Kod HTML: Durszlak.pl Warzywa psiankowate 2014 Warzywa psiankowate 2016 ,
mecca bingo | Platinum Play | Online casino list | soccer | Casino