Tysiące pasji i uspokojeń

Piknik

poniedziałek, 16 maja 2011

Połówki papryki faszerowane zimnym mięsem .Idealnie nadają się na piknik ,grilla lub na gorąco .Można jeść jak małą kanapkę .

 

 

 

 

Potrzebujemy ( ilość zależy od osób biesiadujących) : 4 cieńkie kotlety schabowe ,20 -30 dkg boczku wędzonego ,czerwona cebula , 2 ząbki czosnku przyprawa do grilla kasyczna np Prymat , pasta ostra chilii, czerwona słodka papryka i sos sojowy ,czubryca

Schab i boczek kroimy na bardzo cieniutkie kawałeczki posypujemy przyprawą do grilla, papryką ,dodajemy pasty chilii, czubrycę  i sos sojowy i czosnek .Wstawiamy na noc do lodówki .Następnie smażymy mięso , dodajemy czerwoną  posiekaną cebulę . Do całości dodajemy około 5-6 łyżek ulubionego ketchupu.Mieszamy .Można posypać serem .Po wystygnięciu napełniamy połowki  papryki

Smacznego

O autorze
Zakładki:
Adres -lutka40@gazeta.pl
Blogi które czytam pasjami i które są dla mnie inspiracją
Ciekawe- dom i ogród
Do poczytania
Jestem pod wrażeniem
SŁUCHAM
Zagraniczne inspiracje
Zdrowo
Tagi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi free counters Kod HTML: Durszlak.pl Warzywa psiankowate 2014 Warzywa psiankowate 2016 ,
mecca bingo | Platinum Play | Online casino list | soccer | Casino