Tysiące pasji i uspokojeń

Zapiekanki

sobota, 30 sierpnia 2014

Proste ,pyszne i błyskawiczne 

Potrzebujemy : 

Ziemniaki gotujemy w mundurkach i studzimy.Kroimy w średniej wielkości plastry.Obsypujemy przyprawą ( u mnie czubryca czerwona),kładziemy ulubiony ser ( mozzarella ,z pleśnią czy zwykły ser ) i przykrywamy drugim plastrem.Panierujemy w roztrzepanym jajku z odrobiną sosu sojowego i bułce tartej .Smażymy na rumiano .

Smacznego ! 

przepis dodaję do akcji organizowanej przez Anię 

Warzywa psiankowate 2014

środa, 22 lutego 2012

Nie lubię marnować jedzenia ,więc jak zostanie mi chleb który jest już delikatnie mówiąc czerstwy robię takie właśnie zapiekane kanapki .Kiedyś tylko smażyłam ,ale ilość wchłanianego tłuszczu przez chleb, kłocił się z moją wieczną dietą.Dlatego teraz tylko lekko podsmażam z każdej strony i przekładam do nagrzanego piekarnika ,na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia .Dodatki wiadomo jakie kto lubi ,u nas jak zwykle ulubiony zestaw dodatków .Ja zrobiłam tak 

Potrzebujemy :

czerstwy chleb

ketchup

zioła do pizzy

ser żólty( ja dałam goudę i grangusto ) 

szynka  

pieczarki

szczypiorek  

papryka czerwona

ogórek konserwowy 

jajko

bułka tarta lub płatki kukurydziane

Chleb smarujemy delikatnie ketchupem ,posypujemy ziolami ,na to kładziemy plasterek żółtego sera lub posypujemy serem np grangusto  ,nakładamy plasterek szynki lub jakiej kiełbasy,i ulubione dodatki - u mnie plasterki pieczarki ,ogórka konserwowego ,szczypiorek .Na konec nakładamy drugą kromkę ,dociskamy do siebie i panierujemy w roztrzepanym jajku ,bułce tartej lub np płatkach kukurydzianych .Chwilkę smazymy na oliwie z każdej stony ,przekladamy do nagrzanego piekarnika i podpiekamy do momentu aż ser się rozpuśći Można zajadać z ketchupem lub jakimś ulubionym sosie pomidorowym

 

 

czwartek, 09 czerwca 2011

Zapiekanka

Zrobiłam zapiekankę z pieczarkami ,papryką i marynowaną mozzarellą Oliwera - niestety zjadliwa ale już nie powtórzę .Myślę,że ta mozzarella rzeczywiście  będzie super smakować z rybą i w tej postaci będzie idealnie z nią współgrać

środa, 09 marca 2011

Kotlet mielony dzień póżniej

Zawsze z obiadu zostają dwa ,trzy kotlety ,które zostają wykozystane na następny dzień na kolację .Przekrawam kotletyi bułkę kajzerkę  na pół smaruję ,musztardą i majonezem ,układam ulubione dodatki np ogórek konserwowy lub kiszony ,paprykę świeżą lub konserwową,szczypiori wkładam do tostera .Potem lekko odchylam połówkę bułki i polewam ketchupem .

Banalnie proste a jakie dobre

O autorze
Zakładki:
Adres -lutka40@gazeta.pl
Blogi które czytam pasjami i które są dla mnie inspiracją
Ciekawe- dom i ogród
Do poczytania
Jestem pod wrażeniem
SŁUCHAM
Zagraniczne inspiracje
Zdrowo
Tagi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi free counters Kod HTML: Durszlak.pl Warzywa psiankowate 2014 Warzywa psiankowate 2016 ,
mecca bingo | Platinum Play | Online casino list | soccer | Casino